Rybí smaženky s okurkovým salátem
30 min.
Ingredience
- Na salát
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyŠalotka
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1,5lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceGlutasol
- Na smaženky
- 1kilogramFilé rybí
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1decilitrKari pasta červená
- 12kusůCibulka jarní
- 3decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
52 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Koriandr a jarní cibulky drobně nakrájíme. Maso zbavíme kostí a rozmixujeme s koriandrem, vejcem a kari pastou. Hmotu vložíme do mísy, přidáme jarní cibulky a řádně promícháme. Ze směsi pomocí 2 lžic vytvoříme kuličky a mírně je zploštíme.
- 2Rybí smaženky vkládáme do rozehřátého oleje na vysokou teplotu a smažíme dozlatova po obou stranách. Odkládáme je na papírové utěrky, aby odkapal přebytečný olej. Udržujeme je teplé, dokud nejsou všechny hotové.
- 3Příprava salátu:
- 4Okurku oloupeme a spolu se šalotkou nastrouháme. Chilli papričky zbavíme semen, drobně pokrájíme, přidáme k okurkám a šalotkám. Poté přidáme rybí omáčku, drcené sušené garnáty a limetovou šťávu.
- 5Ozdobíme chilli papričkami nakrájenými do tvaru květiny a servírujeme s teplými rybími smaženkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.