Rybí sushi
60 min.
Ingredience
- 10kusůKrevety tygří - loupané
- 300gramůRýže na sushi
- 10plátkůLosos uzený
- 1decilitrOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceOcet rýžový
- 0,5lžičkaWasabi pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 mg
Postup přípravy
- 1Krevety očistíme, podél nařízneme a vyndáme vnitřnosti.
- 2Do střední misky nalijeme vodu, do ní vlijeme ocet. Do takto připravené vody si budeme namáčet ruce, aby se rýže nelepila. Z rýže vytvarujeme asi 20 válečků.
- 3Do ruky vezmeme tenký plátek lososa, potřeme pastou wasabi a přimáčkneme k válečku z rýže tak, aby držely pohromadě. Takto vytvoříme 10 válečků, stejně budeme posupovat u krevet.
- 4Podáváme se sójovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.