Rybí sushi

60 min.
Japonsko

Ingredience

    • 10kusůKrevety tygří - loupané
    • 300gramůRýže na sushi
    • 10plátkůLosos uzený
    • 1decilitrOmáčka sojová - Tamari
    • 1lžíceOcet rýžový
    • 0,5lžičkaWasabi pasta
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety očistíme, podél nařízneme a vyndáme vnitřnosti.
  • 2
    Do střední misky nalijeme vodu, do ní vlijeme ocet. Do takto připravené vody si budeme namáčet ruce, aby se rýže nelepila. Z rýže vytvarujeme asi 20 válečků.
  • 3
    Do ruky vezmeme tenký plátek lososa, potřeme pastou wasabi a přimáčkneme k válečku z rýže tak, aby držely pohromadě. Takto vytvoříme 10 válečků, stejně budeme posupovat u krevet.
  • 4
    Podáváme se sójovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.