Rybízová buchta
50 min.
Ingredience
- 350gramůMouka polohrubá
- 150gramůCukr krupice
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 200mililitrůMléko polotučné
- 100gramůCukr moučkový
- 400gramůRybíz červený
- 1baleníCukr vanilka
- 1baleníKypřicí prášek do pečiva
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Žloutky chvíli třeme v míse s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme postupně olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vše promícháme.
- 2Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
- 3Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého vešleháme moučkový cukr a zlehka vmícháme rybíz. Sníh potom zlehka naneseme na těsto.
- 4Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 12. 7. 2015
Zasněžená rybízová buchta
Vysoká buchta v hlubokém plechu s okraji. Do těsta je možné přidat trochu citronové kůry a příště bych do sněhu dala malinko více cukru, zhruba o 30 až 50 g. Jinak hodnotím kladně.