Rybízová roláda

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Cukr
16 g
Vápník
536 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na plech dáme pečící papír a ten potřeme máslem.
  • 2
    Vejce a cukr šleháme do pěny elektrickou metlou, až zůstává brázda.
  • 3
    Přidáme mouku a lehce vmícháme hmoty z vajec a cukru. Těsto stejnoměrně rozetřeme do připravené formy. Pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C, až roláda zezlátne a začne se uvolňovat od stěn plechu.
  • 4
    Piškot vyklopíme na bohatě pocukrovaný papír. Odloupneme papír z pečení a strany piškotu seřízneme ostrým nožem. Roládu a pečicí papír srolujeme dohromady. Necháme stát asi 2-3 minuty.
  • 5
    Potřeme roládu ohřátou marmeládou a zase ji stočíme. Zabalíme pevně do fólie a necháme zcela vychladnout. Vybalíme ji z fólie, pocukrujeme a před podáváním roládu nakrájíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.