Rybízová roláda
30 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 125gramůCukr krupice
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- Náplň
- 4lžíceMarmeláda rybízová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Cukr
16 g
Vápník
536 mg
Postup přípravy
- 1Na plech dáme pečící papír a ten potřeme máslem.
- 2Vejce a cukr šleháme do pěny elektrickou metlou, až zůstává brázda.
- 3Přidáme mouku a lehce vmícháme hmoty z vajec a cukru. Těsto stejnoměrně rozetřeme do připravené formy. Pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C, až roláda zezlátne a začne se uvolňovat od stěn plechu.
- 4Piškot vyklopíme na bohatě pocukrovaný papír. Odloupneme papír z pečení a strany piškotu seřízneme ostrým nožem. Roládu a pečicí papír srolujeme dohromady. Necháme stát asi 2-3 minuty.
- 5Potřeme roládu ohřátou marmeládou a zase ji stočíme. Zabalíme pevně do fólie a necháme zcela vychladnout. Vybalíme ji z fólie, pocukrujeme a před podáváním roládu nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.