Rybízová zmrzlina

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybíz očistíme a omyjeme, prosírujeme přes síto. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií.
  • 2
    Žloutky smícháme s medem a vanilkovým cukrem. Vše vyšleháme ve vodní lázni do žluté pěny.
  • 3
    Bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky.
  • 4
    Rybízový protlak vmícháme do žloutkové pěny, poté opatrně vmícháme sníh s bílků a šlehačku. Směs nalijeme do formy, překryjeme fólií a necháme v mrazáku ztuhnout do druhého dne.
  • 5
    Zmrzlinu podáváme nakrájenou na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.