Rybízová zmrzlina
50 min.
Ingredience
- 200gramůRybíz červený
- 100gramůCukr krupice
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 30mililitrůMed včelí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Rybíz očistíme a omyjeme, prosírujeme přes síto. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií.
- 2Žloutky smícháme s medem a vanilkovým cukrem. Vše vyšleháme ve vodní lázni do žluté pěny.
- 3Bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky.
- 4Rybízový protlak vmícháme do žloutkové pěny, poté opatrně vmícháme sníh s bílků a šlehačku. Směs nalijeme do formy, překryjeme fólií a necháme v mrazáku ztuhnout do druhého dne.
- 5Zmrzlinu podáváme nakrájenou na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.