Rybízové parfait
30 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 100gramůRybíz červený
- 50gramůMeduňka
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 600gramůKachní maso uzené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
47 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Žloutky spolu s vejcem a cukrem rozšleháme ve vodní lázni. Ušleháme smetanu. Opláchneme rybíz, osušíme a rozmixujeme.
- 2Opereme meduňku, osušíme ji a nasekáme nadrobno. Do obdélníkové formy dáme průhlednou fólii na potraviny. Ušlehanou smetanu s rybízem zlehka smícháme s krémem z vajec.
- 3Vše nalijeme do formy a obsah rovnoměrně rozprostřeme. Přikryjeme průhlednou fólií a necháme zmrazit přes noc.
- 4Nakrájíme uzená kachní prsa na tenké plátky a dáme na talíře.
- 5Z formy vyklopíme parfait, nakrájíme na plátky a naservírujeme na plátky masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.