Rybízový koláč

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
11 g
Cukr
80 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybíz očistíme a omyjeme, necháme okapat. Cukr smícháme s 80 ml vody a svaříme v hustý sirup.
  • 2
    Rybíz přesypeme do zapékací formy, zalijeme horkým sirupem.
  • 3
    Listové těsto rozválíme do plátu o maličko většího, než je vršek zapékací formy, formu jím překryjeme. Okraje seřízneme dle formy, navlhčíme a dobře přilepíme. Ve středu těsta vykrojíme kolečko na odvod páry. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 4
    Pečeme při 230 °C 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.