Rybízový koláč
65 min.
Ingredience
- 1000gramůRybíz červený
- 250gramůCukr krupice
- 80mililitrůVoda pitná
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
11 g
Cukr
80 g
Postup přípravy
- 1Rybíz očistíme a omyjeme, necháme okapat. Cukr smícháme s 80 ml vody a svaříme v hustý sirup.
- 2Rybíz přesypeme do zapékací formy, zalijeme horkým sirupem.
- 3Listové těsto rozválíme do plátu o maličko většího, než je vršek zapékací formy, formu jím překryjeme. Okraje seřízneme dle formy, navlhčíme a dobře přilepíme. Ve středu těsta vykrojíme kolečko na odvod páry. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem.
- 4Pečeme při 230 °C 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.