Rybízový koláč s drobenkou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
38 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  • 2
    Žloutky utřeme s cukrem moučka, vanilinovým cukrem a 200 g másla do pěny. Poté vmícháme mouku a nakonec i ušlehané bílky.
  • 3
    Těsto nalijeme do koláčové nebo dortové formy o průměru 30 cm.
  • 4
    Pečeme na 160 °C 20 min.
  • 5
    Ze zbylého másla, hrubé mouky a cukru krystal si připravíme drobenku.
  • 6
    Poté posypeme rybízem a drobenkou a pečeme ještě 20 minut, tentokrát na 180 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 21. 4. 2020
Rybízový koláč s drobenkou
Také doma děláme 🙂