Rybízový koláč s drobenkou
70 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučka
- 1kusVanilinový cukr
- 250gramůMouka polohrubá
- 200gramůRybíz černý
- 70gramůCukr krupice
- 70gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
38 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
- 2Žloutky utřeme s cukrem moučka, vanilinovým cukrem a 200 g másla do pěny. Poté vmícháme mouku a nakonec i ušlehané bílky.
- 3Těsto nalijeme do koláčové nebo dortové formy o průměru 30 cm.
- 4Pečeme na 160 °C 20 min.
- 5Ze zbylého másla, hrubé mouky a cukru krystal si připravíme drobenku.
- 6Poté posypeme rybízem a drobenkou a pečeme ještě 20 minut, tentokrát na 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 21. 4. 2020
Rybízový koláč s drobenkou
Také doma děláme 🙂