Rybízový koláček
28 min.
Ingredience
- 250gramůRybíz červený
- 250gramůMaliny
- 100mililitrůVíno červené
- 100gramůCukr krupice
- 50gramůSolamyl
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Zbavíme rybíz a maliny stopek, omyjeme je, povaříme v 0,5 litru vody s cukrem. Ovocnou kaši rozmáčkáme přes jemné síto, abychom se zbavili semínek. Získanou šťávu dolijeme vínem, osladíme, pět minut povaříme.
- 2Ve studené vodě rozmícháme Solamyl, vlijeme do šťávy a vaříme dvě minuty. Směs posléze vlijeme do formy na koláče a dáme na chladné místo. Počkáme přibližně hodinu a až ztuhne, můžeme koláček podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.