Rybízový krém se šlehačkou
25 min.
Ingredience
- 6kusůŽelatina bílá plátky
- 300gramůRybíz červený
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 250mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
897 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Želatinu namočíme do studené vody. Rybíz očistíme a propláchneme vodou.
- 2Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem v horké vodní lázni. Potom postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až vznikne hladký krém. Vyjmeme z lázně, do krému přidáme vymačkanou želatinu a necháme rozpustit. Dobře promícháme a hmotu uložíme na 1 hodinu do chladu, až začne mírně želírovat.
- 3Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Přidáme rybíz (několik bobulí necháme na ozdobu) a krém naplníme do mističek. Ozdobíme rybízem a necháme asi 1 hodinu chladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.