Rybízový krém se šlehačkou

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
897 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želatinu namočíme do studené vody. Rybíz očistíme a propláchneme vodou.
  • 2
    Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem v horké vodní lázni. Potom postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až vznikne hladký krém. Vyjmeme z lázně, do krému přidáme vymačkanou želatinu a necháme rozpustit. Dobře promícháme a hmotu uložíme na 1 hodinu do chladu, až začne mírně želírovat.
  • 3
    Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Přidáme rybíz (několik bobulí necháme na ozdobu) a krém naplníme do mističek. Ozdobíme rybízem a necháme asi 1 hodinu chladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.