Rybízový pudinkový dort
25 min.
Ingredience
- 600gramůŽervé
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůŽelatina
- 800mililitrůRybízový džus
- 60gramůCukr moučkový
- 60gramůRybíz červený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
27 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
323 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do kovové misky nalijeme rybízový džus, přisypeme moučkový cukr, přidáme žloutky, nabobtnalou želatinu a metlou vyšleháme. Misku vložíme do horké vodní lázně a stále šleháme, až se suroviny spojí. Odstavíme, necháme trochu vychladnout, ale ne ztuhnout.
- 2Přilijeme smetanu, přidáme žervé a vyšleháme do krému. Nakonec přimícháme sníh z bílků a čerstvý nebo rozmražený rybíz. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní rybízový krém a dáme do chladu ztuhnout.
- 3Dort vyklopíme z formy, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.