Rybízový pudinkový dort

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
27 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
323 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kovové misky nalijeme rybízový džus, přisypeme moučkový cukr, přidáme žloutky, nabobtnalou želatinu a metlou vyšleháme. Misku vložíme do horké vodní lázně a stále šleháme, až se suroviny spojí. Odstavíme, necháme trochu vychladnout, ale ne ztuhnout.
  • 2
    Přilijeme smetanu, přidáme žervé a vyšleháme do krému. Nakonec přimícháme sníh z bílků a čerstvý nebo rozmražený rybíz. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní rybízový krém a dáme do chladu ztuhnout.
  • 3
    Dort vyklopíme z formy, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.