Ryby pečené v soli

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
4 g
Cukr
265 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, do tlamiček a břišních otvorů vložíme svazečky bylinek a plátky citronu, povrch potřeme olejem. Mořskou sůl promícháme se strouhanou pomerančovou a citronovou kůrou, rozšlehaným vejcem, mletým fenyklem, trochu navlhčíme, na plech nasypeme vrstvu silnou asi 1 centimetr, na sůl vyskládáme ryby a zasypeme zbytkem soli tak, že necháme hlavy a ocasní ploutve nezasypané. Plech s rybami vložíme do trouby a pečeme zhruba půl hodiny, záleží na velikosti ryb a tlouštce soli.
  • 2
    Plech vyjmeme, položíme na stůl a každý strávník rozbije solnou krustu a rybu si vyndá sám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.