Ryby pečené v soli
40 min.
Ingredience
- 1000gramůParmice
- 1000gramůTuňák obecný
- 4kusyBylinky čerstvé - svazek
- 80gramůCitrony
- 3000gramůSůl mořská
- 30gramůCitronová kůra
- 30gramůPomerančová kůra
- 50gramůFenykl obecný
- 1kusVejce slepičí
- 40mililitrůVoda pitná
- 80gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
4 g
Cukr
265 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, do tlamiček a břišních otvorů vložíme svazečky bylinek a plátky citronu, povrch potřeme olejem. Mořskou sůl promícháme se strouhanou pomerančovou a citronovou kůrou, rozšlehaným vejcem, mletým fenyklem, trochu navlhčíme, na plech nasypeme vrstvu silnou asi 1 centimetr, na sůl vyskládáme ryby a zasypeme zbytkem soli tak, že necháme hlavy a ocasní ploutve nezasypané. Plech s rybami vložíme do trouby a pečeme zhruba půl hodiny, záleží na velikosti ryb a tlouštce soli.
- 2Plech vyjmeme, položíme na stůl a každý strávník rozbije solnou krustu a rybu si vyndá sám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.