Rychlá borůvková šťáva

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
939 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
242 g
Vláknina
9 g
Cukr
224 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky přebereme, očistíme a na sítu důkladně propláchneme. Nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme. Poté prolisujeme, přidáme cukr, promícháme a vaříme dalších cca 5 minut. Mezitím sbíráme z povrchu vytvořenou pěnu.
  • 2
    Šťávu ještě vroucí přelijeme do vyhřátých lahví, důkladně zavíčkujeme a zabalené v dece necháme vychladnout. Uložíme na studeném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.