Rychlá chlebová polévka

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500mililitrůVoda pitná
    • 1kostkaZeleninový bujón
    • 3krajíceChléb konzumní
    • 1kusVejce slepičí
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 1kusKmín celý
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1lžičkaMajoránka
    • 2stroužkyČesnek
    • 1lžícePažitka
    • 1lžíceVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
673 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vodou dáme zeleninový bujón a vsypeme kmín. Přidáme 2 krajíce chleba nakrájené na kostičky a vaříme do rozvaření. Polévku můžeme rozmixovat tyčovým mixérem - bude mít hladší konzistenci.
  • 2
    Potom přidáme vejce s mlékem a prolisovaným česnekem. Polévku podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.
  • 3
    Zbylý krajíc chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na sádle.
  • 4
    Osmažené krutonky spolu s nasekanou pažitkou vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 2. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Rychlá a výborná