Rychlá jemná bábovka

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do něj cukr a vanilkový cukr. Šleháme, až je sníh pevný a cukr se rozpustí.
  • 2
    Potom zlehka vmícháme žloutky, ušlehanou smetanu, mouku a spařené, okapané rozinky. Vše promícháme.
  • 3
    Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a povrch uhladíme.
  • 4
    Bábovku pečeme v mírně vyhřáté troubě 40-50 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.