Rychlá jemná bábovka
70 min.
Ingredience
- 180gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1hrstHrozinky
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do něj cukr a vanilkový cukr. Šleháme, až je sníh pevný a cukr se rozpustí.
- 2Potom zlehka vmícháme žloutky, ušlehanou smetanu, mouku a spařené, okapané rozinky. Vše promícháme.
- 3Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a povrch uhladíme.
- 4Bábovku pečeme v mírně vyhřáté troubě 40-50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.