Rychlá omeleta s džemem
35 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 60gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůDžem jahodový
- 10gramůCukr vanilka
- Na pánev
- 10gramůMouka pšeničná hrubá
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1016 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
33 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
2 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme tuhý sníh, poté do něj zašleháme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku, žloutky a nakonec mouku. Pánev vymažeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme těsto, rozetřeme a upečeme v rozpálené troubě dozlatova. Hotovou omeletu potřeme ihned džemem, přeložíme, posypeme cukrem a teplou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.