Rychlá perníková buchta s ovocem
35 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1kusKypřicí prášek do perníku
- 150mililitrůMléko polotučné
- 6lžicOlej slunečnicový
- 4lžíceBorůvky
- 4lžíceRybíz červený
- 100gramůJahody zahradní
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme mouku, cukr, prášek do perníku a vanilkový cukr. Přilijeme vlahé mléko, olej a přidáme vajíčka.
- 2Vše zlehka promícháme vařečkou. Vzniklé těsto nalijeme do plechu vyloženým pečícím papírem.
- 3Nakonec rovnoměrně posypeme ovocem.
- 4Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 25 minut při 180°C.
- 5Hotovou buchtu necháme vychladnout a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 15. 6. 2016
Rychlá perníková buchta s ovocem
Já přidávám i lžičku koření do perníku a 2 lžíce kakaa. Má to potom lepší barvu:-) Chutná dobře, je to rychlá buchta, kterou neurazíte😎😁😉