Rychlá svíčková z kuřecích prsou

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůKuřecí prsa
    • 250mililitrůSmetana ke šlehání
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1lžíceMáslo
    • 1baleníZelenina nakládaná
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
33 kcal
Sacharidy
8 g
Vláknina
51 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a osmahneme v kastrole na másle (nebo na oleji).
  • 2
    Potom přidáme sterilovanou zeleninu i s nálevem a dusíme, dokud maso nezměkne (asi 15 minut).
  • 3
    Měkké maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Vmícháme do ní smetanu rozmíchanou se lžící hladké mouky a povaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Nakonec omáčku podle chuti přisladíme a vložíme do ní maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 10. 4. 2016
Rychlá svíčková z kuřecích prsou
Na dvě porce doporučuji použít 200 - 250 g masa, pokud se jedná o porci pro dospělého. 250 ml smetany na šlehání na dvě porce je zase moc. Po orestování masa, které jsem osolila, jsem ještě se zeleninou přidala trochu vody a pak použila trochu smetany a trochu mléka. Po zahuštění moukou doporučuji omáčku provářet minimálně 20 minut. Jsou různí výrobci zeleninového základu, takže doporučuji vyzkoušet a případně do základu přidat koření. Palec nahoru dát nemůžu.😬