Rychlá svíčková z kuřecích prsou
40 min.
Ingredience
- 100gramůKuřecí prsa
- 250mililitrůSmetana ke šlehání
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceMáslo
- 1baleníZelenina nakládaná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a osmahneme v kastrole na másle (nebo na oleji).
- 2Potom přidáme sterilovanou zeleninu i s nálevem a dusíme, dokud maso nezměkne (asi 15 minut).
- 3Měkké maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Vmícháme do ní smetanu rozmíchanou se lžící hladké mouky a povaříme do zhoustnutí.
- 4Nakonec omáčku podle chuti přisladíme a vložíme do ní maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 10. 4. 2016
Rychlá svíčková z kuřecích prsou
Na dvě porce doporučuji použít 200 - 250 g masa, pokud se jedná o porci pro dospělého. 250 ml smetany na šlehání na dvě porce je zase moc. Po orestování masa, které jsem osolila, jsem ještě se zeleninou přidala trochu vody a pak použila trochu smetany a trochu mléka. Po zahuštění moukou doporučuji omáčku provářet minimálně 20 minut. Jsou různí výrobci zeleninového základu, takže doporučuji vyzkoušet a případně do základu přidat koření. Palec nahoru dát nemůžu.😬