Rychlé hovězí svíčkové řezy

12 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
4 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
7 g
Vápník
50 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý a osušený špalíček hovězí svíčkové (dobře odleželé) nakrájíme na špalíčky silné 4-5cm. Roztlučeme je trochu pěstí, upravíme je do kulatějšího tvaru a obalíme dlouhým proužkem slaniny, který můžeme přichytit párátkem. Špalíčky masa z každé strany osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
  • 2
    Těžší litinovou pánev pořádně rozehřejeme, po dně rozetřeme 1 lžíci oleje a bifteky zprudka orestujeme, z každé strany po 1 minutě - takto získáme "krvavé bifteky". Opravdu je důležité, aby byla pánev dobře rozehřátá.
  • 3
    Hotové bifteky vyjmeme z pánve, necháme je 1-2 minuty odpočinout, odebereme párátka a můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.