Rychlé pudinkové řezy

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 12lžicCukr moučkový
    • 1baleníZtužovač šlehačky
    • 10lžicSirup karamelový
    • 400gramůPiškoty cukrářské
    • 4kusyBanány
    • 12lžicCukr krupice
    • 2baleníZlatý klas - pudinková pochoutka
    • 1litrMléko polotučné
    • 500gramůListové těsto
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
831 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
32 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
4 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyválíme dva pláty listového těsta přibližně tak velké, jako máme pečící plech.
  • 2
    Uvaříme dva druhy pudinku. Vaříme je dle návodu, jen cukru přidáme minimálně 2x tolik, než je uvedeno na obalu produktu.
  • 3
    Výborně chutná například vanilkový a kakaový, ale můžeme použít i jiné přichutě, které máme rádi.
  • 4
    Nakrájíme oloupané banány na silnější kolečka nebo špalíčky.
  • 5
    Na vyšší plech natáhneme pečící papír a na něj opatrně vypneme listové těsto. Na těsto poklademe cukrářské piškoty a na ně nalijeme lžičkou ovocný sirup. Pak rovnoměrně naskládáme kousky banánů a ty zalijeme vrstvou pudinku. Navrch položíme druhý plát listového těsta. Pomažeme žloutkem smíchaným s mlékem. Pečeme ve středně předehřáté troubě 30-40 minut. Kontrolujeme listové těsto zda je křehké, tedy pečené, ale pozor, abychom je nespálili.
  • 6
    Hotový moučník necháme vychladnout, důkladně pocukrujeme, nakrájíme a podáváme s čerstvě vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.