Rychlý dřištálkový sirup
35 min.
Ingredience
- 1kilogramDřišťálky
- 700gramůCukr krystal
- 7decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
7 g
Cukr
97 g
Postup přípravy
- 1Dřišťálky přebereme, očistíme, odstraníme stopky a nasypeme do kastrolu. Zalijeme 500 ml vody a rozvaříme. Cukr rozmícháme ve zbylé vodě a svaříme. Přidáme k ovoci a znovu společně necháme projít varem. Pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.
- 2Přecedíme, sirup rozdělíme do sklenic vypláchnutých horkou vodou, zavíčkujeme, zalijeme parafínem a uchováme na temném a chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.