Rychlý dřištálkový sirup

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramDřišťálky
    • 700gramůCukr krystal
    • 7decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
7 g
Cukr
97 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dřišťálky přebereme, očistíme, odstraníme stopky a nasypeme do kastrolu. Zalijeme 500 ml vody a rozvaříme. Cukr rozmícháme ve zbylé vodě a svaříme. Přidáme k ovoci a znovu společně necháme projít varem. Pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.
  • 2
    Přecedíme, sirup rozdělíme do sklenic vypláchnutých horkou vodou, zavíčkujeme, zalijeme parafínem a uchováme na temném a chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.