Rychlý jablkový nákyp
40 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 200gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
987 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V mixéru zpracujeme žloutky s oloupanými, na plátky nakrájenými jablky bez jádřinců.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, smícháme jej s jablečnou hmotou ochucenou citronovou kůrou a vložíme do máslem vymazané nákypové formy.
- 3Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.