Rychlý koláč s borůvkami
40 min.
Ingredience
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůMouka polohrubá
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 300gramůBorůvky
- 2lžíceCukr moučkový
- 2lžičkyCukr vanilka
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané borůvky promícháme s trochou mouky a obalíme je v ní.
- 2Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
- 3V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, podle potřeby přiléváme mléko a uhněteme hladké těsto. Do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 4Do plechu s vyššími okraji rozložíme pečicí papír, nalijeme na něj těsto, na které pak rovnoměrně rozprostřeme borůvky. Koláč pečeme přibližně 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 5Upečený koláč ještě teplý posypeme moučkovým cukrem, který jsme smíchali s cukrem vanilkovým.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.