Rychlý koláč s borůvkami

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané borůvky promícháme s trochou mouky a obalíme je v ní.
  • 2
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
  • 3
    V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, podle potřeby přiléváme mléko a uhněteme hladké těsto. Do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
  • 4
    Do plechu s vyššími okraji rozložíme pečicí papír, nalijeme na něj těsto, na které pak rovnoměrně rozprostřeme borůvky. Koláč pečeme přibližně 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 5
    Upečený koláč ještě teplý posypeme moučkovým cukrem, který jsme smíchali s cukrem vanilkovým.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.