Rychlý koláč se švestkami a mákem
40 min.
Ingredience
- 60gramůMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 75gramůCukr krystal
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůŠvestky
- 4lžíceMák mletý
- 1lžíceSolamyl
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Švestky rozpůlíme, odpeckujeme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou, necháme je okapat a smícháme se Solamylem.
- 2Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. V míse rozšleháme žloutky a sníh k nim vmícháme. Cukr smícháme s moukou a kypřicím práškem a vše opatrně pomalu přimícháme k vajíčkové pěně.
- 3Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 175 stupňů. Po 15 minutách koláč vyjmeme z trouby a rovnoměrně na něj rozprostřeme poloviny švestek slupkou nahoru, posypeme mletým mákem a plátky másla. Koláč vrátíme do trouby a ještě 10 minut pečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.