Rychlý kukuřičný koláč s kokosem

18 min.
Česká republika

Ingredience

      • 500mililitrůMléko plnotučné
      • 220gramůKukuřičná krupice T 600
      • 5lžicČokoláda 70% kakao
      • 5lžicKokos strouhaný
      • 4kusyBroskve půlené v nálevu
      • 3lžíceMed akátový
      • 4lžíceKokos Chips
    Počet porcí:
    8

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    159 kcal
    Bílkoviny
    4 g
    Tuky
    4 g
    Sacharidy
    26 g
    Vláknina
    1 g
    Vápník
    72 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Kompotované loupané broskve pokrájíme na tenké plátky.
    • 2
      V hrnku ohřejeme mléko, nasypeme do něj strouhaný kokos a za stálého míchání mléko přivedeme k varu. Přisypeme kukuřičnou krupici, zamícháme med a pomalu vaříme kaši do zhoustnutí.
    • 3
      1/3 kaše nalijeme do dortové formy, poklademe na ni pokrájené broskve, na ně nalijeme 2/3 kaše a povrch uhladíme. Do zbývající teplé kaše zamícháme nastrouhanou čokoládu, kterou pokryjeme světlou kaši. Povrch uhladíme, posypeme nahrubo strouhaným kokosem - chipsy a necháme koláč vychladnout.
    • 4
      Po vychladnutí (3-4 hodiny) oddělíme od ztuhlého korpusu boky formy, koláč nakrájíme na trojúhelníky a servírujeme. Dobrou chuť.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.