Rychlý kukuřičný koláč s kokosem
18 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 220gramůKukuřičná krupice T 600
- 5lžicČokoláda 70% kakao
- 5lžicKokos strouhaný
- 4kusyBroskve půlené v nálevu
- 3lžíceMed akátový
- 4lžíceKokos Chips
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Vápník
72 g
Postup přípravy
- 1Kompotované loupané broskve pokrájíme na tenké plátky.
- 2V hrnku ohřejeme mléko, nasypeme do něj strouhaný kokos a za stálého míchání mléko přivedeme k varu. Přisypeme kukuřičnou krupici, zamícháme med a pomalu vaříme kaši do zhoustnutí.
- 31/3 kaše nalijeme do dortové formy, poklademe na ni pokrájené broskve, na ně nalijeme 2/3 kaše a povrch uhladíme. Do zbývající teplé kaše zamícháme nastrouhanou čokoládu, kterou pokryjeme světlou kaši. Povrch uhladíme, posypeme nahrubo strouhaným kokosem - chipsy a necháme koláč vychladnout.
- 4Po vychladnutí (3-4 hodiny) oddělíme od ztuhlého korpusu boky formy, koláč nakrájíme na trojúhelníky a servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.