Rychlý litý koláč s jablky
60 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 30dekagramůMouka polohrubá
- 14dekagramůTuk
- 14dekagramůCukr krupice
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kusCukr vanilka
- 1hrnekMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Mouku s práškem do pečiva dáme do mísy, přidáme cukr, vejce, rozpuštěný tuk a mléko.
- 2Promícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.
- 3Těsto poklademe oloupanými a nastrouhanými jablky, posypeme skořicí. A žmolenkou - tu uděláme tak, že v míse smícháme mouku, tuk, oba cukry a prohnětáme prsty.
- 4Do předehřáté trouby na 160 stupňů dáme koláč a pečeme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 14. 8. 2015
Rychlý litý koláč s jablky
Pekla jsem 12 porcí na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení. Použila jsem celý prášek do pečiva. V receptu není uvedené množství jablek, měla jsem 800 g hrubě nastrouhaných a drobenku z cca 200 g polohrubé mouky, 120 g cukru a 120 g hery. Pekla jsem o něco déle. Moučník byl vysoký, rychle připravený, vláčný a chutný..
Anonymní uživatel
so 7. 9. 2019
Rychlý litý koláč s jablky
právě jsem upekla. Ještě je teplý a už mizí. Je nadýchaný a šťavnatý. Pekla jsem déle, asi 50 min. ale to asi záleží na troubě. Siki