Rychlý litý perník
35 min.
Ingredience
- 1lžíceSoda jedlá
- 280gramůMouka žitná bílá
- 80gramůMed včelí
- 180gramůCukr krupice
- 20gramůKoření perníkové
- 50gramůKandovaná pomerančová kůra
- 80gramůMandle plátky
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Med s cukrem ohřejeme a smícháme s ostatními přísadami na těsto. Těsto má být nepříliš husté ani příliš řídké, aby se při pečení netvořil brousek.
- 2Plech s okrajem (nebo pekáč) vyložíme pečícím papírem. Rozetřeme těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- 3Vychladlý perník nakrájíme na řezy a uchováváme v těsnící plechové krabici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.