Rychlý litý perník

35 min.
Rakousko

Ingredience

    • 1lžíceSoda jedlá
    • 280gramůMouka žitná bílá
    • 80gramůMed včelí
    • 180gramůCukr krupice
    • 20gramůKoření perníkové
    • 50gramůKandovaná pomerančová kůra
    • 80gramůMandle plátky
    • 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Med s cukrem ohřejeme a smícháme s ostatními přísadami na těsto. Těsto má být nepříliš husté ani příliš řídké, aby se při pečení netvořil brousek.
  • 2
    Plech s okrajem (nebo pekáč) vyložíme pečícím papírem. Rozetřeme těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
  • 3
    Vychladlý perník nakrájíme na řezy a uchováváme v těsnící plechové krabici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.