Rychlý makovec
35 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůMák mletý
- 320mililitrůMléko polotučné
- 210gramůCukr krupice
- 1baleníKypřicí prášek do pečiva
- 210gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Potom do směsi postupně, jedno po druhém, zašleháváme celá vejce (měla by mít pokojovou teplotu). Přisypeme mák, mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme mléko. Vše dobře promísíme a těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
- 2Makovec pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 20-25 minut. Jeslti je upečený, zjistíme zapíchnutím špejle do těsta - pokud se těsto na špejli nelepí, je makovec pečený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 4. 7. 2016
Rychlý makovec
výborné a na vršek čerstvou ušlehanou šlehačku😋
Anonymní uživatel
st 6. 7. 2016
Rychlý makovec
Tohle dělávala tetina Jarča, je to jako vzpomínka na dětství.😁
Anonymní uživatel
st 6. 7. 2016
Rychlý makovec
Tohle dělávala tetina Jarča, je to jako vzpomínka na dětství.😁
Anonymní uživatel
st 6. 7. 2016
Rychlý makovec
Tohle dělávala tetina Jarča, je to jako vzpomínka na dětství.😁
Anonymní uživatel
út 2. 5. 2017
Rychlý makovec
miluji mák,tak vyzkouším