Rychlý mandlový dort ze Santiaga
35 min.
Ingredience
- 300gramůCukr krupice
- 5kusůVejce slepičí
- 300gramůMandle mleté
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Vejce s krupicovým cukrem šleháme v míse asi 10 minut do pěny. Poté krátce zapracujeme mleté mandle.
- 2Těsto vložíme do vymazané dortové formy, uhladíme povrch. Pečeme v troubě, vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 25 minut. Po 15 minutách pečení přikryjeme dort alobalem.
- 3Upečený moučník vyjmeme z trouby, po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.