Rychlý mrkvový dort
40 min.
Ingredience
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaNové koření mleté
- 2kusyMrkev kořen
- 75gramůCukr třtinový
- 50gramůRozinky tmavé
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžícePomerančová šťáva
- 75gramůMáslo čerstvé
- 150gramůŽervé
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaCitronová kůra
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a kořením. Přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev, třtinový cukr, omyté rozinky a vše promícháme. Vmícháme rozšlehaná vejce, 1 lžíci pomerančové šťávy a změklé máslo. Znovu dobře promícháme.
- 2Kulatou formu o průměru 20 cm vyložíme pečicím papírem a postavíme na plech. Vlijeme do ní těsto a povrch uhladíme. I s plechem vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Po upečení necháme dort 10 minut chladnout ve formě. Potom opatrně vyjmeme z formy a po vychladnutí rozkrojíme.
- 3Žervé utřeme se zbylou pomerančovou šťávou a osladíme moučkovým cukrem. Směsí dort naplníme a potřeme i na povrchu. Ozdobíme citronovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
čt 30. 1. 2014
Trochu experiment - ale proč ne. Někomu to určitě chutnat bude.