Rychlý nektarinkovo-meruňkový koláč s mascarpone
40 min.
Ingredience
- 250gramůMeruňky
- 250gramůNektarinky žlutomasé
- 18gramůCukr třtinový
- 250gramůMascarpone
- 16gramůCukr moučka
- 250gramůListové těsto
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
617 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190°C. Menší plech vyložíme pečícím papírem.
- 2Omyté a osušené zralé meruňky a nektarinky (hladké broskve) rozkrájíme a vypeckujeme. Meruňky necháme na poloviny, větší nektarinky rozkrájíme na čtvrtky.
- 3V misce vyšleháme krém mascarpone s moučkovým cukrem. Na pomoučeném vále si vyválíme listové těsto o 2-4 cm větší než je dno plechu. Těsto položíme na plech tak, že budou zvednuty okraje. Potřeme ho krémem, na něj poklademe střídavě meruňky a nektarinky slupkou dolů. Zlehka je posypeme třtinovým cukrem a dáme do trouby. Pečeme při 180-190°C přibližně 20 minut dozlatova. Koláč necháme vychladnout, až pak ho nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.