Rychlý nektarinkovo-meruňkový koláč s mascarpone

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůMeruňky
    • 250gramůNektarinky žlutomasé
    • 18gramůCukr třtinový
    • 250gramůMascarpone
    • 16gramůCukr moučka
    • 250gramůListové těsto
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
617 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190°C. Menší plech vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    Omyté a osušené zralé meruňky a nektarinky (hladké broskve) rozkrájíme a vypeckujeme. Meruňky necháme na poloviny, větší nektarinky rozkrájíme na čtvrtky.
  • 3
    V misce vyšleháme krém mascarpone s moučkovým cukrem. Na pomoučeném vále si vyválíme listové těsto o 2-4 cm větší než je dno plechu. Těsto položíme na plech tak, že budou zvednuty okraje. Potřeme ho krémem, na něj poklademe střídavě meruňky a nektarinky slupkou dolů. Zlehka je posypeme třtinovým cukrem a dáme do trouby. Pečeme při 180-190°C přibližně 20 minut dozlatova. Koláč necháme vychladnout, až pak ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.