Rychlý švestkový kompot

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu vsypeme cukr, přilijeme 300ml vody, přidáme badyán, skořici, pomerančovou šťávu a kousek pomerančové kůry. Za častého míchání zvolna zahříváme, aby se cukr rozpustil.
  • 2
    Přidáme omyté, rozpůlené a vypeckované švestky. Promícháme, aby se švestky obalily v sirupu a povaříme 10-15 minut doměkka. Vyjmeme pomerančovou kůru, badyán a skořici.
  • 3
    Kompot rozdělíme do mističek a podáváme s kopečkem řeckého jogurtu, přelitý medem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.