Rychlý švestkový kompot
35 min.
Ingredience
- 450gramůŠvestky
- 85gramůCukr krupice
- 1kusBadyán
- 3lžícePomerančová šťáva
- 1kusPomerančová kůra
- 300mililitrůVoda pitná
- 200gramůŘecký jogurt
- 4lžíceMed včelí
- 0,5kusSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu vsypeme cukr, přilijeme 300ml vody, přidáme badyán, skořici, pomerančovou šťávu a kousek pomerančové kůry. Za častého míchání zvolna zahříváme, aby se cukr rozpustil.
- 2Přidáme omyté, rozpůlené a vypeckované švestky. Promícháme, aby se švestky obalily v sirupu a povaříme 10-15 minut doměkka. Vyjmeme pomerančovou kůru, badyán a skořici.
- 3Kompot rozdělíme do mističek a podáváme s kopečkem řeckého jogurtu, přelitý medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.