Rychlý třešňový koláč
55 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr moučkový
- 180gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůTřešně
- 10gramůCukr vanilka
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozmícháme, přidáme žloutky, cukr, vanilku a třeme cca 20 minut. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech nebo do dortové formy, poklademe omytými třešněmi a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.