Rynglový džem s rumem a citronem

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kilogramyRyngle
    • 2kilogramyCukr krystal
    • 1kusCitrony
    • 2lžíceRum
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Tuky
5 g
Sacharidy
138 g
Vláknina
235 mg
Cukr
100 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé ryngle důkladně omyjeme a odstraníme pecky. Jednu polovinu umeleme na masovém mlýnku, přemístíme do kastrolu a rozvaříme. Přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme do jeho rozpuštění. Zbylé ovoce nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, přilijeme šťávu vymačkanou z citronu povaříme. Mezitím neustále mícháme. Odstavíme, přidáme rum a promícháme s první směsí.
  • 2
    Horký džem rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.