Rynglový džem s rumem a citronem
50 min.
Ingredience
- 2kilogramyRyngle
- 2kilogramyCukr krystal
- 1kusCitrony
- 2lžíceRum
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Tuky
5 g
Sacharidy
138 g
Vláknina
235 mg
Cukr
100 g
Postup přípravy
- 1Zralé ryngle důkladně omyjeme a odstraníme pecky. Jednu polovinu umeleme na masovém mlýnku, přemístíme do kastrolu a rozvaříme. Přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme do jeho rozpuštění. Zbylé ovoce nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, přilijeme šťávu vymačkanou z citronu povaříme. Mezitím neustále mícháme. Odstavíme, přidáme rum a promícháme s první směsí.
- 2Horký džem rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.