Rynglový koláč

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 900gramůRyngle
    • 120gramůCukr moučkový
    • 15mililitrůCitronová šťáva
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 80gramůCukr krupice
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 1kusVejce slepičí
    • 150mililitrůMléko - podmáslí
    • 75gramůMáslo čerstvé
    • 25gramůTuk
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
1 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryngle vypeckujeme, nakrájíme na drobné kousky, vsypeme do mísy, přidáme cukr, citronovou šťávu, promícháme a rozprostřeme na dno pekáčku, který jsme vymazali tukem.
  • 2
    Mísu vytřeme do sucha, nasypeme do ní mouku, prášek na pečení, krupicový cukr, promícháme, přidáme vejce, přilijeme podmáslí, rozpuštěné máslo a vymícháme těsto. Těstem zakryjeme ryngle v pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut.
  • 3
    Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.