Rynglový koláč
55 min.
Ingredience
- 900gramůRyngle
- 120gramůCukr moučkový
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůCukr krupice
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůMléko - podmáslí
- 75gramůMáslo čerstvé
- 25gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
1 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Ryngle vypeckujeme, nakrájíme na drobné kousky, vsypeme do mísy, přidáme cukr, citronovou šťávu, promícháme a rozprostřeme na dno pekáčku, který jsme vymazali tukem.
- 2Mísu vytřeme do sucha, nasypeme do ní mouku, prášek na pečení, krupicový cukr, promícháme, přidáme vejce, přilijeme podmáslí, rozpuštěné máslo a vymícháme těsto. Těstem zakryjeme ryngle v pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut.
- 3Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.