Rýže basmati s kuřecím masem a hráškem

45 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži basmati uvaříme a necháme dojít pod poklicí nebo utěrkou.
  • 2
    Kuřecí maso opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na kousky.
  • 3
    Potom připravíme zeleninu. Lusky hrachu a chilli papričky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na rozpáleném oleji osmahneme připravené maso, které jsme ochutili ústřicovou omáčkou a pastou sambal oelek.
  • 4
    Osmažené maso dáme stranou pánve.
  • 5
    Jako další osmahneme hrachové lusky a chilli papričky. Smažíme několik minut, potom ke směsi přidáme uvařenou rýži a sójové klíčky. Vše promícháme a prohřejeme.
  • 6
    V nádobce rozšleháme 2 syrová vejce a nalijeme k rýžové směsi. Ještě pár minut dusíme.
  • 7
    Rýži s masem podáváme posypanou smaženou cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.