Rýže basmati s kuřecím masem a hráškem
45 min.
Ingredience
- 250gramůRýže Basmati
- 200gramůKuřecí prsa
- 200gramůHrášek
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaPasta Sambal Oelek
- 200gramůSójové výhonky
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceCibule
- 2lžíceOmáčka ústřicová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži basmati uvaříme a necháme dojít pod poklicí nebo utěrkou.
- 2Kuřecí maso opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na kousky.
- 3Potom připravíme zeleninu. Lusky hrachu a chilli papričky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na rozpáleném oleji osmahneme připravené maso, které jsme ochutili ústřicovou omáčkou a pastou sambal oelek.
- 4Osmažené maso dáme stranou pánve.
- 5Jako další osmahneme hrachové lusky a chilli papričky. Smažíme několik minut, potom ke směsi přidáme uvařenou rýži a sójové klíčky. Vše promícháme a prohřejeme.
- 6V nádobce rozšleháme 2 syrová vejce a nalijeme k rýžové směsi. Ještě pár minut dusíme.
- 7Rýži s masem podáváme posypanou smaženou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.