Rýžová kaše s citronem a pistáciemi

45 min.

Ingredience

    • 1lžičkaŠkrob jemný kukuřičný gustin
    • 850mililitrůMléko polotučné
    • 125gramůRýže Arborio
    • 2lžíceCukr krupice
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 50gramůPistácie
    • 1lžíceMáta
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve 2 lžících mléka rozpustíme kukuřičný škrob a vytvoříme hladkou hmotu. Hrnec vypláchneme studenou vodou a neutíráme. Nalijeme do něj zbývající mléko, mléko s kukuřičným škrobem a za občasného zamíchání přivedeme téměř k varu. Mléko však nesmí vřít.
  • 2
    Vmícháme rýži a zvolna vaříme dalších 20 minut, dokud se nám téměř všechna tekutina nevstřebá. Rýže by měla být křehká.
  • 3
    Přendáme rýži do mísy, přimícháme cukr, citronovou kůru a podle chuti citronovou šťávu. Šťáva dodá kaši natrpklou chuť. Poté necháme zcela vychladnout.
  • 4
    Připravený pokrm vložíme alespoň na 1 hodinu do lednice, čím je rýže chladnější, tím lépe s čerstvým ovocem chutná.
  • 5
    Rýži doplníme miskou ovoce, nasekanými pistáciemi a mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.