Rýžová kaše s citronem a pistáciemi
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 850mililitrůMléko polotučné
- 125gramůRýže Arborio
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžíceCitronová šťáva
- 50gramůPistácie
- 1lžíceMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ve 2 lžících mléka rozpustíme kukuřičný škrob a vytvoříme hladkou hmotu. Hrnec vypláchneme studenou vodou a neutíráme. Nalijeme do něj zbývající mléko, mléko s kukuřičným škrobem a za občasného zamíchání přivedeme téměř k varu. Mléko však nesmí vřít.
- 2Vmícháme rýži a zvolna vaříme dalších 20 minut, dokud se nám téměř všechna tekutina nevstřebá. Rýže by měla být křehká.
- 3Přendáme rýži do mísy, přimícháme cukr, citronovou kůru a podle chuti citronovou šťávu. Šťáva dodá kaši natrpklou chuť. Poté necháme zcela vychladnout.
- 4Připravený pokrm vložíme alespoň na 1 hodinu do lednice, čím je rýže chladnější, tím lépe s čerstvým ovocem chutná.
- 5Rýži doplníme miskou ovoce, nasekanými pistáciemi a mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.