Rýžové krokety s kokosem

20 min.

Ingredience

    • 3lžíceCukr krupice
    • 2kusyVaječný žloutek slepičí
    • 1špetkaCukrové zdobení
    • 2hrnkyOlej rostlinný
    • 2lžíceKokosové mléko
    • 85gramůKokos strouhaný
    • 0,5hrnekRýže basmati dlouhozrnná
    • 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1981 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
213 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
323 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hmoždíři rozdrtíme třetinu šálku vařené rýže tak, aby vznikla lepkavá směs. Rýži vyklopíme do mísy a se zbytkem rýže promícháme, přidáme cukr, vaječný žloutek, kokosové mléko v prášku a citronovou šťávu. Důkladně vše promícháme.
  • 2
    Strouhaný kokos rozprostřeme na velký tác. Navlhčenýma rukama rozdělíme rýžovou směs na stejně velké kuličky cca průměr 3 cm, které obalíme ve strouhaném kokosu.
  • 3
    Rozehřejeme si olej na pánvi o teplotě 175 stupňů. Krokety smažíme dvě minutky, dokud kokos nezhnědne. Hotové krokety naaranžujeme na talíř a posypeme cukrem. Podáváme propíchnuté párátkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.