Rýžové krokety s kokosem
20 min.
Ingredience
- 3lžíceCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCukrové zdobení
- 2hrnkyOlej rostlinný
- 2lžíceKokosové mléko
- 85gramůKokos strouhaný
- 0,5hrnekRýže basmati dlouhozrnná
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1981 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
213 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
323 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V hmoždíři rozdrtíme třetinu šálku vařené rýže tak, aby vznikla lepkavá směs. Rýži vyklopíme do mísy a se zbytkem rýže promícháme, přidáme cukr, vaječný žloutek, kokosové mléko v prášku a citronovou šťávu. Důkladně vše promícháme.
- 2Strouhaný kokos rozprostřeme na velký tác. Navlhčenýma rukama rozdělíme rýžovou směs na stejně velké kuličky cca průměr 3 cm, které obalíme ve strouhaném kokosu.
- 3Rozehřejeme si olej na pánvi o teplotě 175 stupňů. Krokety smažíme dvě minutky, dokud kokos nezhnědne. Hotové krokety naaranžujeme na talíř a posypeme cukrem. Podáváme propíchnuté párátkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.