Rýžové kuličky s cibulkou a ananasem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rýžových kuliček si připravíme náplň: omytý koliandr drobně pokrájíme, oloupanou cibuli pokrájíme na malé kostičky a usmažíme je dozlatova na másle a smícháme s koliandrem a kandovaným ananasem, který jsme nakrájeli nadrobno.
  • 2
    Červenou lahůdkovou cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Zázvor oloupeme a pokrájíme na plátky.
  • 4
    Vychladlou uvařenou rýži rozdělíme na 12 dílků a pomocí mokrých rukou uhněteme kuličky. Do každé uděláme důlek, vložíme lžičkou náplň a kuličku uzavřeme. Takto upravené kuličky poskládáme do bambusových košíčků, které si vyložíme koliandrovými lístky a plátky zázvoru. Kuličky nakonec posypeme plátky červené cibule.
  • 5
    Do woku nalijeme vodu do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky s kuličkami usadíme do woku, zakryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě 10 minut.
  • 6
    Kuličky podáváme se sladkokyselou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.