Rýžové kuličky s cibulkou a ananasem
50 min.
Ingredience
- náplň
- 3kusyCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůAnanas kandovaný
- 200gramůRýže Basmati
- 1kusCibule červená
- 100gramůZázvor celý
- 6lžicOmáčka sladkokyselá
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do rýžových kuliček si připravíme náplň: omytý koliandr drobně pokrájíme, oloupanou cibuli pokrájíme na malé kostičky a usmažíme je dozlatova na másle a smícháme s koliandrem a kandovaným ananasem, který jsme nakrájeli nadrobno.
- 2Červenou lahůdkovou cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
- 3Zázvor oloupeme a pokrájíme na plátky.
- 4Vychladlou uvařenou rýži rozdělíme na 12 dílků a pomocí mokrých rukou uhněteme kuličky. Do každé uděláme důlek, vložíme lžičkou náplň a kuličku uzavřeme. Takto upravené kuličky poskládáme do bambusových košíčků, které si vyložíme koliandrovými lístky a plátky zázvoru. Kuličky nakonec posypeme plátky červené cibule.
- 5Do woku nalijeme vodu do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky s kuličkami usadíme do woku, zakryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě 10 minut.
- 6Kuličky podáváme se sladkokyselou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.