Rýžové nudle na ostrý způsob
50 min.
Ingredience
- 200gramůNudle rýžové
- 400gramůKrůtí prsa
- 6kusůChilli paprička sušená
- 4lžíceOřechy Kešu
- 8lžicOmáčka rybí
- 20gramůBazalka
- 4lžíceOmáčka sójová
- 400gramůPórek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
16 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Do misky vsypeme nudle, přelijeme horkou vodou, necháme je 15 minut zalité, než nabobtnají.
- 2Opláchneme chilli papričky, potom je osušíme, odstraníme semínka a pokrájíme na kroužky, široké přibližně 3 milimetry. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kroužky, široké asi 1 centimetr. Omytá krůtí prsa rozkrájíme na kousky o rozměrech cca 1 x 2 centimetry a o šířce 1 centimetr. Kešu oříšky nasekáme na drobné kousky.
- 3Do woku vlijeme olej, rozpálíme ho a zasypeme kešu oříšky, které opékáme, dokud nezhnědnou. Pak přisypeme chilli papričky a pórek, následně ještě 3 minuty restujeme. Opečenou zeleninu odsuneme na kraj woku, na střed vložíme pokrájené kousky krůtího masa. Potom maso smícháme s opečeným pórkem.
- 4Do pánve přidáme nudle, které jsme předtím scedili, zakápneme rybí omáčkou i sójovou omáčkou a restujeme další minutu. Stále mícháme.
- 5Nakonec omyjeme bazalku, nakrájíme ji na kousky a posypeme hotový pokrm před podáváním na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.