Rýžové nudle na ostrý způsob

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
16 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vsypeme nudle, přelijeme horkou vodou, necháme je 15 minut zalité, než nabobtnají.
  • 2
    Opláchneme chilli papričky, potom je osušíme, odstraníme semínka a pokrájíme na kroužky, široké přibližně 3 milimetry. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kroužky, široké asi 1 centimetr. Omytá krůtí prsa rozkrájíme na kousky o rozměrech cca 1 x 2 centimetry a o šířce 1 centimetr. Kešu oříšky nasekáme na drobné kousky.
  • 3
    Do woku vlijeme olej, rozpálíme ho a zasypeme kešu oříšky, které opékáme, dokud nezhnědnou. Pak přisypeme chilli papričky a pórek, následně ještě 3 minuty restujeme. Opečenou zeleninu odsuneme na kraj woku, na střed vložíme pokrájené kousky krůtího masa. Potom maso smícháme s opečeným pórkem.
  • 4
    Do pánve přidáme nudle, které jsme předtím scedili, zakápneme rybí omáčkou i sójovou omáčkou a restujeme další minutu. Stále mícháme.
  • 5
    Nakonec omyjeme bazalku, nakrájíme ji na kousky a posypeme hotový pokrm před podáváním na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.