Rýžové nudle s račím masem

30 min.

Ingredience

    • 1špetkaPepř citronový
    • 150gramůNudle rýžové
    • 300gramůRak říční
    • 2kusyVejce slepičí
    • 2,5lžíceOmáčka sójová
    • 2,5lžíceSirup zázvorový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
4 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
608 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýžové nudle nejprve necháme namáčet ve vlažné vodě dokud nezměknou. Poté zcedíme a na sítě ještě propláchneme studenou vodou.
  • 2
    Ve woku přivedeme k varu račí vývar, přidáme zázvorovou šťávu a sójovou omáčku. Ochutíme citronovým pepřem. Vložíme nudle a necháme vařit při mírné teplotě po dobu 3-5minut. Přidáme račí maso a necháme prohřát.
  • 3
    Vejce rozšleháme a postupně přiléváme do polévky. Po dobu 1min necháme vejce srazit a potom vše opatrně promícháme.
  • 4
    Hotovou polévku podáváme v miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.