Rýžové smaženky II
45 min.
Ingredience
- 100gramůRýže
- 500mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 25gramůMáslo
- 30gramůDroždí
- 1lžíceRum
- 1špetkaSůl
- 1lžíceHrozinky
- 1lžíceMandle
- 2lžíceCukr moučkový
- 10lžicOlej rostlinný
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
46 g
Sacharidy
25 g
Cukr
5 g
Vápník
142 mg
Postup přípravy
- 1Polovinu uvedeného množství mouky smícháme s rozdrobeným droždím, přidáme 3 lžíce mléka, propracujeme na hladké tužší těsto, které vytvarujeme do koule.
- 2Do kastrůlku nalijeme 10 lžic mléka, do něj položíme kouli těsta a pod utěrkou necháme kynout. Ve zbylém mléce uvaříme rýži a po vychladnutí vmícháme vykynuté těsto, zbylou mouku, žloutky, bílek, rum, máslo, mandle a hrozinky.
- 3Vše důkladně propracujeme a necháme pod utěrkou asi 20 minut kynout. Z těsta vykrajujeme lžící přibližně stejné kousky, které vhazujeme do rozpáleného oleje a smažíme tak, aby v něm volně plavaly a nedotýkaly se dna nádoby.
- 4Po osmažení dozlatova necháme přebytečný tuk okapat a smaženky obalujeme v cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.