Rýžové smaženky II

45 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
46 g
Sacharidy
25 g
Cukr
5 g
Vápník
142 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu uvedeného množství mouky smícháme s rozdrobeným droždím, přidáme 3 lžíce mléka, propracujeme na hladké tužší těsto, které vytvarujeme do koule.
  • 2
    Do kastrůlku nalijeme 10 lžic mléka, do něj položíme kouli těsta a pod utěrkou necháme kynout. Ve zbylém mléce uvaříme rýži a po vychladnutí vmícháme vykynuté těsto, zbylou mouku, žloutky, bílek, rum, máslo, mandle a hrozinky.
  • 3
    Vše důkladně propracujeme a necháme pod utěrkou asi 20 minut kynout. Z těsta vykrajujeme lžící přibližně stejné kousky, které vhazujeme do rozpáleného oleje a smažíme tak, aby v něm volně plavaly a nedotýkaly se dna nádoby.
  • 4
    Po osmažení dozlatova necháme přebytečný tuk okapat a smaženky obalujeme v cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.