Rýžový dezert

65 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na karamel
    • 125gramůCukr krupice
    • 2lžíceVoda pitná
  • Na rýži
    • 150gramůRýže
    • 750mililitrůMléko polotučné
    • 2mililitryVoda pitná
    • 1špetkaSůl
    • 1kusVanilkový cukr
    • 180gramůCukr moučka
    • 4kusyVejce slepičí
    • 100gramůKandované ovoce
    • 3lžíceRum
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
54 g
Cukr
41 g
Vápník
337 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kandované ovoce drobně pokrájíme, pokapeme rumem a necháme přes noc proležet. Rýži nasypeme do vroucí osolené vody, 2 minuty vaříme, vodu slijeme a rýži necháme okapat.
  • 2
    Mléko zahřejeme k varu, přidáme okapanou rýži a pod poklicí zvolna dusíme, až rýže vstřebá všechno mléko. Necháme částečně vychladnout, vmícháme cukr, vanilkový cukr, po jednom žloutky, kandované ovoce s rumem a tuhý sníh z bílků.
  • 3
    Karamel: cukr nasypeme na suchou pánev, pokropíme vodou a zvolna zahříváme, za stálého míchání jej necháme úplně rozpustit a zezlátnout.
  • 4
    Hlubokou mísu nahřejeme, stěny potřeme karamelem a pak do ní přendáme ochucenou rýži.
  • 5
    Mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 40 minut. Po vyjmutí vyklopíme a podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.