Rýžový dezert
65 min.
Ingredience
- Na karamel
- 125gramůCukr krupice
- 2lžíceVoda pitná
- Na rýži
- 150gramůRýže
- 750mililitrůMléko polotučné
- 2mililitryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1kusVanilkový cukr
- 180gramůCukr moučka
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůKandované ovoce
- 3lžíceRum
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
54 g
Cukr
41 g
Vápník
337 mg
Postup přípravy
- 1Kandované ovoce drobně pokrájíme, pokapeme rumem a necháme přes noc proležet. Rýži nasypeme do vroucí osolené vody, 2 minuty vaříme, vodu slijeme a rýži necháme okapat.
- 2Mléko zahřejeme k varu, přidáme okapanou rýži a pod poklicí zvolna dusíme, až rýže vstřebá všechno mléko. Necháme částečně vychladnout, vmícháme cukr, vanilkový cukr, po jednom žloutky, kandované ovoce s rumem a tuhý sníh z bílků.
- 3Karamel: cukr nasypeme na suchou pánev, pokropíme vodou a zvolna zahříváme, za stálého míchání jej necháme úplně rozpustit a zezlátnout.
- 4Hlubokou mísu nahřejeme, stěny potřeme karamelem a pak do ní přendáme ochucenou rýži.
- 5Mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 40 minut. Po vyjmutí vyklopíme a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.