Rýžový dezert s čokoládou
35 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150gramůRýže Arborio
- 60gramůCukr vanilka
- 150mililitrůVíno bílé
- 700mililitrůMléko polotučné
- 60gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůKandované ovoce
- 100gramůČokoláda na vaření
- 100gramůPistácie
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
38 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme rýži a vanilkový cukr, promícháme, přilijeme víno, necháme téměř odpařit, zalijeme mlékem, zmírníme oheň a velmi zvolna za častého míchámí vaříme 18-20 minut. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky necháme v míse a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme cukr a dobře rozmícháme. Postupně přimícháme vyšlehanou smetanu a sníh z bílků, přidáme kandované ovoce, strouhanou čokoládu, posekané pistáciové oříšky a nakonec opatrně přimícháme vychladlou rýžovou směs. Mísu zakryjeme alobalem a vložíme na 3 hodiny do mrazáku.
- 3Dezert můžeme naporcovat jako zmrzlinu nebo postavit doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.