Rýžový dezert s pistáciemi
40 min.
Ingredience
- 300mililitrůMléko polotučné
- 15gramůCukr krupice
- 50gramůRýže Basmati
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5gramůMáslo čerstvé
- 10gramůCukr vanilka
- 10gramůPomerančová kůra
- 60gramůPistácie
- 20mililitrůVoda z pomerančových květů
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, cukr, vanilkový cukr, strouhanou pomerančovou kůru a velmi zvolna vaříme asi 25 minut. Žloutek rozkvedláme s vodou z pomerančových květů, přilijeme k rýži a ještě krátce povaříme. Hrnec odstavíme, do rýže vmícháme máslo, pistácie, rozdělíme do misek a před podáváním vychladíme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.