Rýžový koláč pomerančový
65 min.
Ingredience
- Koláč
- 25gramůTuk
- 300gramůCréme fraiche
- Náplň
- 60gramůMáslo čerstvé
- 330gramůRýže Arborio
- 60gramůCukr krystal
- 90gramůPomerančová kůra
- 200mililitrůVíno bílé
- 1000mililitrůMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůCukr moučkový
- Těsto
- 60gramůMáslo čerstvé
- 260gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCitronová kůra
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30mililitrůMléko polotučné
- 100gramůCukr vanilka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme moučkový vanilkový cukr a důkladně promícháme. Přidáme mouku, strouhanou citronovou kůru, žloutky a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být částečně drobivé. Přilijeme trochu mléka a zapracujeme do těsta. Vytvarujeme kouli a vložíme na 1 hodinu do mrazáku. Těsto rozválíme na středně silný plát, vložíme do vymazané formy a pečeme 12-15 minut.
- 2V hrnci roztavíme máslo, přisypeme rýži, strouhanou pomerančovou kůru, vanilkový cukr, promícháme a zalijeme vínem. Vaříme, dokud se víno téměř neodpaří. Přilijeme mléko a vaříme velmi zvolna asi 15 minut. Hrnec odstavíme, necháme trochu vychladnout, přimícháme rozšlehaná vejce a celou hmotu nalijeme na předpečený piškot ve formě a nakonec ještě posypeme moučkovým cukrem. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
- 3Upečený koláč vyjmeme, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme s créme fraiche.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.