Rýžový nákyp medový
55 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 300gramůRýžový pudink
- 2lžíceMed včelí
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 15kusůMeruňky sušené
- 1lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
8 g
Cukr
71 g
Postup přípravy
- 1Do rýžového pudingu přimícháme skořici a 1 lžíci medu.
- 2Máslem vymažeme 4 formičky o objemu 1,5 dl. Umixujeme v mixéru sušené meruňky se zázvorem na hladkou pastu. Pastu rozdělíme na 4 díly a zformujeme z ní kulaté placičky.
- 3Polovinu pudingu rozdělíme do misek a navrch přidáme meruňkovou pastu. Zbytek pudingu nasypeme na meruňky, přikryjeme pečícím papírem a vaříme na pařáčku nad vroucí vodou 30 minut. Vyndáme z pařáku a necháme odstát 5 minut.
- 4Vyklopíme na talířky a polijeme zbylým medem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.