Rýžový nákyp medový

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
8 g
Cukr
71 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rýžového pudingu přimícháme skořici a 1 lžíci medu.
  • 2
    Máslem vymažeme 4 formičky o objemu 1,5 dl. Umixujeme v mixéru sušené meruňky se zázvorem na hladkou pastu. Pastu rozdělíme na 4 díly a zformujeme z ní kulaté placičky.
  • 3
    Polovinu pudingu rozdělíme do misek a navrch přidáme meruňkovou pastu. Zbytek pudingu nasypeme na meruňky, přikryjeme pečícím papírem a vaříme na pařáčku nad vroucí vodou 30 minut. Vyndáme z pařáku a necháme odstát 5 minut.
  • 4
    Vyklopíme na talířky a polijeme zbylým medem. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.