Rýžový nákyp se sardelkami

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sardelky očistíme, vykucháme, odtrhneme hlavu, vyjmeme páteř, vykrojíme filátka. Květák rozdělíme na růžičky a povaříme v páře. Mozzarellu nakrájíme na kostičky. Rybí vývar uvedeme do varu.
  • 2
    Rozehřejeme máslo a osmažíme rýži, kterou zalijeme bílým vínem a necháme na prudkém plameni vyvařit. Postupně přiléváme rybí vývar a za občasného zamíchání vaříme 10-12 minut.
  • 3
    Rýži stáhneme z ohně a vmícháme máslo a nastrouhaný parmezán. Polovinu rýže přemístíme do máslem vymazané zapékací nádoby. Napovrch dáme na proužky pokrájená filátka sardelek, růžičky květáku, kostičky mozzarelly a nastrouhaný parmezán. Napovrch rozmístíme zbytek rýže. Nádobu dáme do předehřáté trouby na 200°C a necháme cca 15 minut, dokud povrch nezezlátne. Hotový pokrm podáváváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.