S hnědým cukrem pavlova

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 160°C předehřejeme troubu a připravíme si velký plech vyložený pečícím papírem.
  • 2
    Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme solamyl a ocet. Přidáváme postupně cukr a šleháme, dokud není směs hustá a hladká.
  • 3
    Směs rozdělíme na 4 díly a umístíme na plech tak, aby mezi nimi bylo dost místa. Každý díl rozetřeme do kruhu o průměru 10 cm a pečeme 45 minut. Poté necháme vychladnout.
  • 4
    Do pánve dáme rybízové želé a pomerančovou šťávu a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme vychladnout 10 minut.
  • 5
    Každou pavlovu sloupneme z papíru a přendáme na dezertní talíř. Potřeme jogurtem a posypeme malinami. Polijeme ovoce rybízovým želé a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.