S hnědým cukrem pavlova
120 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaSolamyl
- 1lžičkaOcet malinový
- 100gramůCukr třtinový
- 2lžíceŽelé rybízové
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1,5decilitryJogurt bílý
- 175gramůMaliny
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Na 160°C předehřejeme troubu a připravíme si velký plech vyložený pečícím papírem.
- 2Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme solamyl a ocet. Přidáváme postupně cukr a šleháme, dokud není směs hustá a hladká.
- 3Směs rozdělíme na 4 díly a umístíme na plech tak, aby mezi nimi bylo dost místa. Každý díl rozetřeme do kruhu o průměru 10 cm a pečeme 45 minut. Poté necháme vychladnout.
- 4Do pánve dáme rybízové želé a pomerančovou šťávu a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme vychladnout 10 minut.
- 5Každou pavlovu sloupneme z papíru a přendáme na dezertní talíř. Potřeme jogurtem a posypeme malinami. Polijeme ovoce rybízovým želé a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.