Šachovnicový koláč

65 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na formu
  • Poleva
    • 2lžičkyCukr vanilka
    • 4lžíceKoňak vaječný
  • Těsto
    • 125gramůCukr moučkový
    • 2lžičkyCukr vanilka
    • 4kusyVejce slepičí
    • 2gramyMáslo čerstvé
    • 4mililitryKoňak vaječný
    • 225gramůMouka polohrubá
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
    • 75gramůČokoláda na vaření
    • 1lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
11 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo (nebo Heru) vymícháme v míse s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme vejce a vaječný koňak. Nakonec přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a těsto dobře promícháme.
  • 2
    Polovinu těsta nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané vhodné formy. Do zbylého těsta přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a mléko. Dobře promíchejte a těsto lžící klademe na světlé těsto do tvaru mřížky.
  • 3
    Koláč pečeme 30-40 minut v předehřáté troubě při 170-180°C
  • 4
    Z moučkového cukru a vaječného koňaku umícháme hladkou polevu. Ještě horký koláč polevou potřeme a před podáváním necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.