Šachovnicový koláč
65 min.
Ingredience
- Na formu
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Poleva
- 2lžičkyCukr vanilka
- 4lžíceKoňak vaječný
- Těsto
- 125gramůCukr moučkový
- 2lžičkyCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 2gramyMáslo čerstvé
- 4mililitryKoňak vaječný
- 225gramůMouka polohrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 75gramůČokoláda na vaření
- 1lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
11 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Máslo (nebo Heru) vymícháme v míse s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme vejce a vaječný koňak. Nakonec přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a těsto dobře promícháme.
- 2Polovinu těsta nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané vhodné formy. Do zbylého těsta přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a mléko. Dobře promíchejte a těsto lžící klademe na světlé těsto do tvaru mřížky.
- 3Koláč pečeme 30-40 minut v předehřáté troubě při 170-180°C
- 4Z moučkového cukru a vaječného koňaku umícháme hladkou polevu. Ještě horký koláč polevou potřeme a před podáváním necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.